Ktorý kolagén si vybrať?

Aj vy si kladiete túto otázku, keď navštívite internetovú stránku predajcu?

Výber správneho kolagénu môže byť náročný, pretože univerzálny kolagén pre všetkých neexistuje. Zákazník si vždy vyberie podľa svojich osobných preferencií, cieľov alebo obmedzení. My sa vám pri výbere pokúsime pomôcť.

Prečo chcete užívať kolagén?

Najdôležitejšie je položiť si otázku, kvôli čomu primárne chcete kolagén užívať. Je to kvôli kĺbom, alebo chcete podporiť zdravie pokožky? Rozhodnutie závisí od vašich cieľov a potrieb.

Kolagén pre zdravie kĺbov

Ak vás trápia kĺby, vyberte si kolagén, ktorý je špecificky navrhnutý pre podporu pohybového aparátu. Hľadajte typy kolagénu, ako je typ II, ktorý je najviac zastúpený v chrupavkách. Tento typ kolagénu môže pomôcť zmierniť bolesti a zlepšiť pohyblivosť. 

Produkty na kĺby okrem kolagénu často obsahujú aj ďalšie dôležité zložky na podporu pohybového aparátu, akými sú glukozamín sulfát, chondroitín sulfát, MSM a iné.

Ak vás trápia kĺby, vyberte si kolagén, ktorý je špecificky navrhnutý pre podporu pohybového aparátu. Hľadajte typy kolagénu, ako je typ II, ktorý je najviac zastúpený v chrupavkách. Tento typ kolagénu môže pomôcť zmierniť bolesti a zlepšiť pohyblivosť. 

 

Kolagén pre zdravie pokožky

Pre tých, ktorí chcú zlepšiť vzhľad a zdravie pokožky, je vhodnejší typ I a III kolagénu. Tieto typy kolagénu sú základnými stavebnými kameňmi pokožky a môžu prispieť k jej pevnosti, pružnosti a hydratácii.

Ako pri kolagéne na kĺby, aj produkty ktoré sú primárne určené na krásu majú svoje špecifické zloženie a obsahujú aktívne zložky, ktoré priaznivo pôsobia na pokožku, ako napríklad kyselinu hyalurónovú, zinok, biotín a iné. KolagenDrink Beauty napr. obsahuje aj kolagén typu II.

Osobné preferencie

Chuť a forma

Kolagén je dostupný v rôznych formách a príchutiach:

  • Ochutené vs. neochutené: Ochutené kolagény môžu byť príjemnejšie na konzumáciu, najmä ak máte citlivé chuťové poháriky. Neochutené varianty môžu byť vhodnejšie, ak ich plánujete miešať s inými nápojmi či jedlom.
  • Práškové vs. tekuté: Práškové kolagény sú ľahko miešateľné do nápojov či jedla, zatiaľ čo tekuté kolagény sú pohodlnejšie na rýchle užívanie.
  • Bez príchute: Ak preferujete prirodzenú chuť alebo máte obavy z pridaných sladidiel či príchutí, vyberte si kolagén bez príchute.

Alergie a diétne obmedzenia

Niektorí ľudia môžu mať alergie na určité zdroje kolagénu, napríklad ryby alebo hovädzí kolagén. Ak máte alergiu na ryby, zvoľte hovädzí alebo kurací kolagén. Ak vám nevyhovuje chuť rýb, môže byť vhodnejší hovädzí kolagén, ktorý má často menej výraznú chuť.

Dávkovanie

Pri výbere kolagénu si všimnite aj odporúčané dávkovanie. Menšie dávky môžu byť vhodnejšie pre citlivé žalúdky alebo ak ste s užívaním kolagénu ešte len na začiatku. Na druhej strane, vyššie dávky môžu byť efektívnejšie pri riešení špecifických problémov, ako je intenzívna podpora kĺbov alebo pokožky.

Lipozomálny kolagén môže byť výbornou voľbou, pretože aj v nižších dávkach dokáže doručiť požadovaný výsledok a zároveň menej zaťažiť žalúdok. Tento typ kolagénu využíva technológiu, ktorá zlepšuje vstrebávanie účinných látok do tela, čím zabezpečuje vyššiu efektivitu.

Záver

Výber správneho kolagénu závisí od vašich individuálnych potrieb a preferencií. Ujasnite si, čo chcete dosiahnuť, aké formy a príchute preferujete a či máte nejaké diétne obmedzenia alebo alergie. Takto si ľahšie vyberiete kolagén, ktorý bude pre vás najvhodnejší a najúčinnejší.

Radi vám pomôžeme pri výbere toho správneho kolagénu. Navštívte našu stránku kolagendrink.sk a nájdite ten najlepší produkt pre vás!

Tip na kolagén

Ktorý kolagén si vybrať?

Lipozomálny

Každá dávka kolagénu a ďalších aktívnych zložiek sa dokonale vstrebá do vášho tela.
Ktorý kolagén si vybrať?

Z voľne žijúcich morských rýb, typy I a III

Tento kolagén je nielenže vysoko účinný a ľahko vstrebateľný, ale jeho zdrojom sú ryby z udržateľného rybolovu.
Ktorý kolagén si vybrať?

Čistý prírodný extrakt z chrupavky (Colartix), typ II

Bohatý zdroj kolagénov typu I, II, III a chondroitín sulfátu, čo znamená dokonalú podporu pre vaše kĺby a chrupavky.
Ktorý kolagén si vybrať?

Kyselina hyalurónová a vitamín C

Dokonalá hydratácia a elasticita pokožky a silný antioxidant, ktorý je nevyhnutný pre syntézu kolagénu.
Ktorý kolagén si vybrať?

100% prírodný

Bez prísad, farbív a sladidiel.