Sulfáty v šampónoch a alternatíva

Sulfáty sú častou súčasťou šampónov, vďaka svojim čistiacim vlastnostiam. Tieto látky majú však aj svoje pozitívne a negatívne stránky. Na jednej strane sú veľmi účinné pri odstraňovaní nečistôt a oleja z vlasov, no na druhej strane môžu spôsobovať podráždenie u niektorých ľudí a zbavovať vlasy aj pokožku hlavy prirodzených olejov. Dôsledkom toho môžu vlasy vyschnúť a poškodiť sa, a pokožka hlavy môže byť suchá a šupinatá.

Naše alternatívy k sulfátom

Aj keď sú sulfáty vo všeobecnosti považované za bezpečné, v našom šampóne Bio-Pilixin® sme sa rozhodli použiť jemnejšie alternatívy. Tieto látky účinne čistí vlasy a pokožku hlavy, pričom sú šetrné a nedráždia.

Disodium Laureth Sulfosuccinate

Disodium Laureth Sulfosuccinate je surfaktant, ktorý sa v šampónoch používa pre svoje odmasťovacie vlastnosti. Má väčšiu molekulu ako sulfáty, čo sťažuje jeho prenikanie do pokožky, a preto je menej pravdepodobné, že spôsobí podráždenie.

Cocamidopropyl Betaine

Cocamidopropyl Betaine je jemný čistiaci prostriedok, ktorý účinne odstraňuje oleje a nečistoty, pričom je šetrný k pokožke. Vďaka svojej jemnosti je obľúbenou alternatívou k sulfátom v produktoch pre deti a dojčatá.

Vyskúšajte náš Bio-Pilixin® Šampón a objavte, ako môžu alternatívy k sulfátom prispieť k zdravým a krásnym vlasom!